Tătaru: Dacă respectăm măsurile, vom avea o aplatizare în următoarele săptămâni. Dacă nu, va fi o creştere progesivă

Tătaru: Dacă respectăm măsurile, vom avea o aplatizare în următoarele săptămâni. Dacă nu, va fi o creştere progesivă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o "creştere progresivă" a cazurilor de infectare cu COVID-19, dar dacă vor fi respectate, "putem vorbi peste 2-3 săptămâni de o aplatizare şi de o scădere a numărului de cazuri".

Nelu Tătaru a spus că parcurgem două săptămâni grele, dar dacă sunt respectate măsurile de prevenţie, după două-trei săptămâni se poate vorbi despre o aplatizare a numărului de cazuri.

"În acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala acelor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea în cele aproape trei săptămâni. Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri.  (...) Suntem în cele două săptămâni pe care dacă le gestionăm, nu doar noi Guvernul, şi populaţia, şi agenţii economici care au beneficiat de acele relaxări, dacă le luăm şi le aşezăm fiecare în parte, portul măştii, păstrarea distanţării fizice, spălatul pe mâini, un dezinfectant prezent la locul de muncă, prezent la o terasă, respectarea acestor reguli şi seara, după ora 22:00, respectarea acestor reguli şi în zonele turistice, putem vorbi peste două-trei săptămâni de o aplatizare şi de o scădere a numărului de cazuri. Dacă nu vom respecta aceste reguli, să ne aşteptăm la o creştere relativă progresivă pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze", a afirmat Nelu Tătaru, joi, la Sibiu.

Comenteaza