Video Tătaru, după noul record de infectări: „Este un moment de cumpănă. Panedemia nu se tranșează în spital”

Tătaru, după noul record de infectări: „Este un moment de cumpănă. Panedemia nu se tranșează în spital”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, miercuri, după ce în România au fost înregistrate aproape 3.000 de noi cazuri cu COVID-19, că "suntem într-un moment de cumpănă" și a făcut un nou apel la respectarea regulilor.

"Suntem în același trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 de cazuri noi depistate și la un număr de 612 persoane la Terapie Intensivă, din care 199 se află pe ventilație mecanică invazivă", a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul a făcut un apel la populație să respecte normele sanitare impuse de autorități pentru a încetini răspândirea coronavirusului și a precizat că în DSP și spitale vor exista evaluări încrucișate pentru a da asistența medicală de care este nevoie, dar a precizat și că că sistemul medical este pus sub presiune.

"Cele 226 de unități medicale de suport COVID au capacitatea de a se adapta la numărul de cazuri, dar, repet, sunt acele capacități care trebuie respectate. Personalul medical este același de acum 7 luni. Suntem într-un moment pe care trebuie să îl gestionăm împreună. Haideți să respectăm acele reguli", a mai spus Tătaru.

"Comitetele județene pentru Situații de Urgență vor da restricțiile care se impun de la o zi la alta", a mai precizat ministrul.

Tătaru a spus că sunt subliniat că sunt 226 de spitale suport COVID cu 1050 de paturi ATI complet utilate, dar a subliniat că pandemia "nu se tranșează în spital, ci se tranșează în prespital". 

Ministrul Sănătăţii a mai spus și că ”suntem într-un moment în care fiecare dintre noi trebuie să contribuim - Guvern, sistemul sanitar, administraţie”.

 

Comenteaza