Tătaru: Legea sănătății este depășită

Tătaru: Legea sănătății este depășită

Unităţile sanitare trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Sănătăţii şi este necesară actualizarea Legii sănătăţii, întrucât aceasta este "depăşită", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în condiţiile în care raportul privind Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava a arătat că au fost depistate mai multe deficienţe.

"Ceea ce s-a întâmplat la Suceava trebuie să reprezinte o lecţie pentru noi toţi. După ridicarea stării de urgenţă, vom avea mult de lucru pentru reorganizarea şi eficientizarea sistemului sanitar. Consider că, pentru încă o perioadă, unităţile sanitare trebuie să rămână în coordonarea ministerului. Este nevoie şi de actualizarea Legii sănătăţii, pentru că actuala variantă este depăşită", a afirmat Tătaru, potrivit unui comunicat de presă.

O echipă militară condusă de generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, în perioada 2 - 30 aprilie, după ce spitalul a devenit un adevărat focar, fiind infectați atât pacienți, cât și cadre medicale.

 

Comenteaza