Tătaru: Relaxarea s-a perceput ca o adevărată libertate / Când am putea trece la o viaţă cvasi-normală

Tătaru: Relaxarea s-a perceput ca o adevărată libertate / Când am putea trece la o viaţă cvasi-normală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că măsurile de relaxare au fost percepute de români ca o adevărată libertate, dar "pentru a ajunge la liman" trebuie ca regulile de prevenire a răspândirii virusului să fie în continuare respectate.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a spus Nelu Tătaru marţi seara la TVR 1.
 
Ministrul Sănătăţii a subliniat că, pentru a se ajunge la o viață cvasi-normală, regulile trebuie în continuare repectate şi că trebuie să ne obişnuim cu prezenţa virusului pentru că va fi prezent poate chiar doi ani.
 
”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea weekend-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Nelu Tătaru.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza