Terapia Cluj a donat statului Favipiravir pentru 50.000 de pacienţi COVID, în valoare de 16 milioane lei

Terapia Cluj a donat statului Favipiravir pentru 50.000 de pacienţi COVID,  în valoare de 16 milioane lei

Terapia Cluj a donat statului 48.500 de cutii de Favipiravir, în valoare de 16 milioane lei. Medicamentele sunt suficiente pentru 50.000 de pacienţi bolnavi de COVID, iar Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru acceptarea donaţiei.

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19.

Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia S.A, în valoare de 16 milioane de lei. 

Potrivit Ministerului Sănătății, medicamentele se vor repartiza, gratuit, în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19, medicamentele fiind suficiente pentru 50.000 de pacienţi care suferă din cauza coronavirusului. 

"Apreciem gestul societății Terapia S.A care vine în sprijinul pacienților români'' a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

"Reamintim că, luna aceasta, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală", a mai transmis Ministerul Sănătății.

(vezi și Terapia acuză Agenția Medicamentului că nu a aprobat de 6 luni producerea antiviralului Favipiravir la Cluj)

Comenteaza