Terapie pentru distrugerea HIV, experimentată cu succes

Terapie pentru distrugerea HIV, experimentată cu succes
Prima terapie creată pentru a identifica și distruge virusul HIV aflat în orice parte din organism, inclusiv în celulele aflate în fază latentă care sunt trecute cu vederea de tratamentele actuale.

''Este una dintre primele încercări serioase de a trata complet HIV'', a declarat Mark Samuels, manager în cadrul ''National Institute for Health Research Office for Clinical Research Infrastructure'' (NIHR - NOCRI),'' după ce un bărbat de 44 de ani din Marea Britanie ar putea fi primul om din lume din sângele căruia a fost îndepărtat complet virusul HIV cu ajutorul unei noi terapii dezvoltată de o echipă de cercetători de la cinci universități britanice.

"Explorăm posibilitatea reală de a elimina HIV. Este o provocare imensă și ne aflăm încă la început, dar progresul a fost remarcabil'', a mai spus acesta.

Conform The Sunday Times, 50 de persoane au fost supuse la acest tratament experimental care este derulat de oameni de știință de la Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge, Imperial College London, University College London și King's College London, relatează agerpres.ro.

În cazul în care se dovedește un succes, acest tratament va oferi o speranță în cazul acestei probleme de sănătate considerată incurabilă.

 

Comenteaza