Terapie prin artă pentru pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare

Terapie prin artă pentru pacienţii Spitalului Clinic de Recuperare
Pacienţii și cadrele medicale din Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca vor fi implicaţi din 20 iulie până în 5 august într-un amplu proiect de terapie prin artă, "Dăruieşte prin artă".

Inițiativa, aflată la cea de-a treia ediţie, se încadrează în sfera artelor interactive şi a programului de sănătate publică, fiind caracterizată de inovativitate, creativitate, deschidere şi accesibilitate. 

Proiectul este structurat pe trei activităţi principale, încercând să acopere o vizibilitate cât mai mare. În cadrul lui vor avea loc scurte momente artistice itinerante prin saloanele spitalului, urmate de împărţirea materialelor informative, ateliere creative de terapie prin artă susținute de actori, regizori și psihologi şi ședințe de consiliere psihologică.

Un concept relativ nou în societatea românească, terapia prin artă este caracterizată de procese artistice având ca scop sporirea și îmbunătățirea sănătății fizice, psihice și emoționale a persoanelor de orice vârstă. Ea pune accentul pe dezvoltarea umană, mizând pe faptul că arta poate fi terapeutică dacă este pusă în practică în favoarea ființei umane.

Proiectul este implementat de Asociația Create.Act.Enjoy în parteneriat cu Organizația Minte Forte şi susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 prin îmbinarea celor două domenii - cultural și medical.

Comenteaza