Teste gratuite la discreție, să ajungă pentru toată lumea. Unde se întâmplă

Teste gratuite la discreție, să ajungă pentru toată lumea. Unde se întâmplă
| Foto: rohealthreview.ro

O țară europeană vrea să ofere teste coronavirus gratuite pentru întreaga populație. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Elveţia a dezvăluit vineri un plan de 1 miliard de franci elveţieni (903 milioane de euro), pentru a oferi teste gratuite, ca parte a măsurilor menite să ușureze ieşirea ţării din restricţiile COVID-19.

Conform propunerilor, fiecărei persoane i se vor oferi cinci kituri de auto-testare pe lună, de îndată ce vor fi disponibile teste fiabile, a spus guvernul, în timp ce toate testele din farmacii şi centrele de testare vor fi gratuite.

Companiile şi şcolile vor trebui să efectueze testele în mod repetat folosind probe de salivă colectate pentru a îmbunătăţi prevenirea şi pentru a detecta focarele mai devreme, se arată în plan. Lucrătorii companiilor care testează frecvent angajaţii ar putea fi scutiţi de cerinţele de carantină.

Pentru a se asigura că se efectuează mai multe teste, guvernul a propus să plătească pentru testele voluntare. Acesta a estimat că sistemul de testare extins va costa mai mult de 1 miliard de franci anul acesta.

O decizie finală cu privire la propunere urmează să apară pe 12 martie, planul urmând să intre în vigoare începând cu 15 martie. De asemenea, navetiştii transfrontalieri vor fi incorporaţi în plan.

"Pentru a întrerupe în mod specific lanţurile de infecţie, trebuie să fie posibil să se identifice rapid cine poartă virusul. Testarea este, prin urmare, o componentă centrală a controlului pandemiei.”, a precizat guvernul. 

Elveţia iese încet din carantină, cu redeschiderea magazinelor, muzeelor ​​şi bibliotecilor şi cu reluarea activităţilor sportive şi culturale pentru tineri în această săptămână.

Până acum, 9.331 de persoane au murit în Elveţia şi Liechtenstein în timpul pandemiei, în timp ce 562.290 de cazuri au fost confirmate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza