Teste rapide COVID-19 la 5 dolari pentru ţările cu venituri mici şi medii

Teste rapide COVID-19 la 5 dolari pentru ţările cu venituri mici şi medii
| Foto: directorstalkinterviews.com

Aproximativ 120 de milioane de teste rapide de diagnosticare a noului coronavirus vor fi puse la dispoziţia ţărilor cu venituri mici şi medii la maximum 5 dolari pe unitate, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Testele rapide de diagnosticare a noului coronavirus vor fi puse la dispoziţia ţărilor cu venituri mici şi medii la maximum 5 dolari pe unitate, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează Reuters.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că producătorii Abbott ABT.N şi SD Biosensor au ajuns la un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates să „pună dispoziţia peste 120 de milioane de teste rapide COVID-19 rapid, uşor de utilizat şi uşor de folosit într-o perioadă de şase luni”.

El a declarat într-o conferinţă de presă de la Geneva că se prefigurează în prezent un preţ maximum de 5 dolari pe unitate, dar se aşteaptă ca în viitor ele să devină mai ieftine. "Acest lucru va permite extinderea testelor, în special în zonele greu accesibile, care nu au facilităţi de laborator sau suficient personal medical calificat pentru a efectua teste. Acesta este un plus vital pentru capacitatea de testare şi este deosebit de important în zonele cu transmisie ridicată", a spus Tedros.

Numărul oficial mondial de decese din Covid-19 este subestimat, a spus un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Dr. Mike Ryan, cel mai mare expert al corpului în situaţii de urgenţă, a declarat: Cifrele raportate în prezent reprezintă probabil o subestimare a acelor indivizi care au contractat Covid-19 sau au murit ca urmare a acestuia. Vă pot asigura că numerele actuale sunt probabil o subestimare a adevăratului bilanţ al Covid-19.

Comenteaza