Testul Covid pentru acasă. Când va fi gata şi cât te va costa!

Testul Covid pentru acasă. Când va fi gata şi cât te va costa!

O echipă de cercetători români şi-a propus să inventeze un test de diagnostic Covid pentru acasă

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cum ar fi să-ţi poţi face testul Covid acasă, fără să mai mergi la medic?  Îţi spun că o echipă de cercetători din România şi-a propus să facă astfel de teste. Dr. Ciprian Iliescu, doctor în tehnologie mecanică la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie conduce echipa şi îţi spune de ce ar fi util să te poţi testa acasă. Odată ce vezi că eşti pozitiv, chemi salvarea şi elimini interacţiunea cu alte persoane din familia ta. Îi protejezi astfel şi pe medici. 

O să te coste cam 4 euro un test. Echipa îşi pune ambiţia să facă şi alte  tipuri de kituri, utile pentru testarea simultană a  20-50 de persoane, pentru instituţii, cum ar fi şcolile, de exemplu. 

Nu-ţi pregăti încă banii. Mai ai de aşteptat. Echipa va lucra la teste timp de cel puţin un an de acum iar acum abia se află în faza în care cumpără aparatura pentru cercetare. Vrei să ştii cum va arăta testul? 

„Este ca un fel de test de sarcină, ca să aveţi o imagine mai clară . Este o metodă gen PCR şi încercăm să folosim ca metodă saliva”, a spus Dr. Ciprian Iliescu, cercetător la Institutul de Microtehnologie, şeful echipei ştiinţifice. 

 ”Ne propunem standardizarea unui protocol rapid de extracţie a ARN-ului viral, acest lucru poate fi implementat în această pandemie, dar şi pe viitor, în detecţia altor patogeni”, a Graţiela Grădişteanu, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare al Universităţii Bucureşti.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza