Video Tișe a vorbit cu premierul Ciucă despre Spitalul Pediatric Monobloc: „Mi-a garantat că va fi un obiectiv prioritar”

Tișe a vorbit cu premierul Ciucă despre Spitalul Pediatric Monobloc: „Mi-a garantat că va fi un obiectiv prioritar”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în vara acestui an, dar încă nu există finanțare pentru acest obiectiv.

Liderul Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost întrebat, la ZIUA LIVE, ce noutăți are în legătură cu obținerea finanțării pentru Spitalul de Copii.

Dacă ar fi să-mi pun speranța, mi-aș spune speranța în Guvernul României. Îmi place să cred că, fiind vorba de un spital de copii, indiferent cine este premier și ce partid este la guvernare, nu va putea refuza finanțarea unui spital de copii. Doar dacă ar fi iresponsabili ar face asta.

Că te cheamă PSD, PNL, Ciucă, Ciolacu, Cîțu sau cine Dumnezeu va fi prim-ministru în România, nu cred că poți refuza finanțarea unui spital de copii. Dacă ar fi să gândesc în logica politică, indiferent cine ar fi la guvernare nu ar pierde dacă ar finanța asta. Nu contează partidul. Acest proiect nu se poate realiza din bugetul propriu.

Eu mă voi război permanent până la finalul mandatului meu cu cine va fi premier sau cu partidul de la putere. La fel cum am făcut cu Ludovic Orban și i-am cerut demisia, așa voi face și aici. Și astea sunt armele pe care le am ca președinte de Consiliul Județean să mă lupt pentru interesele Clujului”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă

Speranța mea este că peste o perioadă scurtă de timp o să putem anunța că Spitalul Pediatric Monobloc va fi pe lista finanțărilor pentru Programul Operațional care va urma. Ca și noutate pot să anunț că se lucrează la acestă listă și la obiectivele din sănătate. Speranța mea este că el va fi finanțat. Ieri după-amiază și azi dimineață am avut o conversație cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe acest subiect. Am reluat rugămintea și dorința de a face acest obiectiv, iar premierul mi-a garantat că Guvernul va avea atenție maximă și că va fi un obiectiv prioritar - Tișe.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul Borhanci. De importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

Comenteaza