Top 10 antibiotice naturale

Top 10 antibiotice naturale

În sezonul răcelilor, vă prezentăm 10 antibiotice naturale. 

CHIMENUL
Il poti cumpara din orice hypermarket, uleiuri si extracte din farmaciile specializate.

CEAPA
Siropul din ceapa se poate lupta eficient cu racelile dar si cu tusea, mai ales cea seaca. Ceapa mica (salota sau esalota) are cel mai mare continut de fenoli si antioxidanti, si este cea mai eficienta ca antibiotic, fiind folosita si in tratarea intepaturilor de albina.


EUCALIPTUL
Cel mai adesea este regasit sub forma de ceai, insa poate fi gasit si sub forma de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit in Australia de aborigeni pentru tratarea infectiilor si a ranilor si pentru a reduce febra. 

EXTRACTUL DIN CITRICE
Citricile au cel mai mare continut de vitamina C, aceea care previne racelile. Insa, extractul din citrice, mai ales cel de grapefruit, are proprietati antimicrobinene si antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. 

EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MASLIN
S-a demonstrat ca este eficient in lupta infectiilor, a herpesului, a oboselii cronice dar si a alergiilor si problemelor de piele. Pentru ca functioneaza ca un antibiotic de spectru larg, se lupta, deci, si cu racelile si gripele, cu problemele respiratorii si sinuzita. 

MIEREA DE MANUKA
Mierea de Manuka poate trata si ulcerul, rani infectate deschise, racelile si gripele comune, dar si tusea. Trebuie, insa, specificat, ca aceasta miere nu este recomandata copiilor mai mici de 1 an, si recomandarea pediatrilor este de 1 lingura la 2-3 zile. 

 USTUROIUL
Are capacitatea sa trateze o simpla infectie la ureche dar si o pneumonie periculoasa. Acesta contine o multime de antioxidanti care omoara bacteriile si radicalii liberi din sange si protejeaza sistemul imunitar. 

ECHINACEA
Ea este recunoscuta ca poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, acelasi Staphylococcus aureus, “mancatorul de carne”. Cea mai eficienta parte a plantei este radacina, din ea se extrag siropuri si uleiuri. Florile si semintele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. 

ULEIUL DE COCOS
Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente cand a tratat pacientii cu helicobacter – o bacterie periculoasa prezenta in stomac. Luau o lingurita de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut ca uleiul de cocos a fost mult mai eficient decat alte antibiotice pe care obisnuia sa le prescrie.
Il poti cumpara din farmaciile specializate.

ULEIUL DE OREGANO
Cercetatorul Paul Belaiche a demonstrat ca uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriiile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice si 78% dintre enterococi, cei care provoaca gatul iritat, febra, sindromul socului toxic, cistita, anorexie si infectii puternice.
Poate fi gasit in farmaciile specializate.

Comenteaza