Top 5 fructe care te ajută să scapi de raceală

Top 5 fructe care te ajută să scapi de raceală

Nu doar ceaiurile, siropurile și uleiurile esențiale te ajută să scapi de răceală, ci și alimentația. 

Fructul de kiwi te scapa de raceala

Kiwi este cel mai bun aliment recomandat in timpul unei raceli avand, dintre toate fructele, cea mai mare concentratie de vitamina C. Un kiwi contine 80 de miligrame de vitamina C, vitamina E, provitamina A si numeroase vitamine din grupa E, toate cu rol important in intarirea imunitatii. Astfel, in timpul unei raceli se recomanda consumarea a minimum 2 fructe de kiwi pe zi.

 Grepfrutul lupta impotriva racelii

In general, toate citricele sunt recomandate in cazul gripei si racelii, insa grepfrutul este considerat a fi cel mai sanatos datorita constituentilor sai care actioneaza exact ca niste medicamente asupra oraganismului. Acesta are un continut ridicat de vitamina C, care, alaturi de potasiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, B5, ofera organismului resursele necesare pentru a lupta cu boala. Avantajul citricelor este ca se pot consuma usor, sub forma de fresh.

Merele combat raceala
„Un mar pe zi tine medicul departe”- este o vorba pe cat se poate de adevarata avand in vedere calitatile tamaduitoare pe care le are acest fruct. Marul este cel mai bun soldat in lupta cu afectiunile cailor respiratorii si poate fi consumat sub orice forma, fie intreg, ras sau fiert, efectul sau fiind la fel de puternic. Un avantaj al acestui fruct este ca se gaseste tot timpul anului.

Coacazele, benefice impotriva racelii

Coacazele sunt recunoscute pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o contin, dar si pentru antocianina, substanta care le da culoarea purpurie si care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti existenti si un antiviral eficient. Se pot consuma proaspete, sub forma de suc sau de pulbere.

Piersicile, remediu impotriva racelii

Chinezii au numit piersicul „pomul vietii” si le vom da dreptate deoarece fructele miraculoase detin nu mai putin de 10 vitamine, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier si calciu. Piersica este recomandata cu succes in tratarea racelilor fiind o puternica sursa de antioxidanti si o buna arma in lupta impotriva infectiilor.

 

Etichete
Comenteaza