Video Tot mai multe cazuri de COVID la Cluj. Revin restricțiile? Ce spune Emil Boc

Tot mai multe cazuri de COVID la Cluj. Revin restricțiile? Ce spune Emil Boc

La ora actuală sunt peste 3.000 de cazuri active de COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca, număr care aproape s-a dublat în decurs de doar o săptămână. În ultimele 24 de ore au fost raportate  8.831 de cazuri noi infectare cu noul coronavirus.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că, momentan, nu se iau în calcul noi restricții anti-COVID.

„Este clar că persoanele vaccinate au din start un avantaj și în acest val al pandemiei. Din toate declarațiile pe care le-am auzit de la oficiali, atât naționali, cât și europeni, nu sunt avute în vedere niciun fel de restricții în perioada următoare. Nici în privința școlilor, nici în privința economiei, nici în privința altor lucruri. Dar se fac recomandări”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Cluj-Napoca.

Totodată, Boc transmite că în momentul de față toate măsurile de protecție sunt anunțate ca recomandări, deoarece acum presiunea pe sistemul medical nu este așa de mare cum a fost în valurile precedente.

„Totul este la nivel de recomandare. Până la urmă, fiecare este responsabil de sănătatea lui. Dacă ai vaccinul în 3 doze ai un grad mare de protecție și chiar dacă te îmbolnăvești faci o formă ușoară de răceală, pe care toți o facem de când ne-am născut. Recomandarea mea rămâne ca în spații aglomerate, închise, unde e multă lume, fără ventilație, să iei măsurile necesare de protecție.

Asta e ce se spune deocamdată. Chiar dacă numărul de la terapie intensivă este în creștere, nu avem presiunea din perioadele anterioare de valuri de COVID-19. Evident, vom fi receptivi la tot ce spun oamenii de știință. În materie de sănătate nu dictează politicienii, ci oamenii de știință”, a explicat edilul Clujului.

Comenteaza