Tratamentul anti-coronavirus cu Remdesivir va fi disponibil la scară largă în toamnă. Cât va costa pentru fiecare pacient

Tratamentul anti-coronavirus cu Remdesivir va fi disponibil la scară largă în toamnă. Cât va costa pentru fiecare pacient

Compania farmaceutică americană Gilead Sciences va oferi medicamentul Remdesivir la scară largă, în următoarele luni

Compania farmaceutică americană Gilead Sciences, care produce medicamentul Remdesivir, folosit ca tratament împotriva Covid-19, va vinde o doză cu 390 de dolari către Statele Unite, dar şi către alte state dezvoltate ale lumii, informează Bloomberg.
 
Într-un comunicat de presă emis de Gilead Sciences, compania spune că vrea să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între acestea să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.
 
"Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi", a spus Daniel O'Day, CEO-ul Gilead Sciences.
 
Pretul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne. După ce producţia va fi mai consistentă, medicamentul va avea un preţ de 520 de dolari per doză pentru companiile de asigurări şi alţi agenţi comerciali.
 
Americanii plănuiesc să distribuie Remdesivir-ul către pacienţi până în septembrie.
 
Remdesivir este unul dintre primele medicamentele folosite împotriva Covid-19. A primit o autorizaţie de urgenţă din partea autorităţilor americane în luna mai, după ce un experiment la scară largă a arătat că pacienţii infectaţi se vindecă, în medie, cu 4 zile mai repede.
 
Gilead Sceinces a promis să doneze tot stocul în luna iunie, pentru ca mai apoi să înceapă vânzarea. Vestea nu a fost primită foarte bine de opinia publică, pentru că decizia fixării unui preţ ridicat ar putea crea un precedent pentru costul viitoarelor tratamente împotriva coronavirusului.

Etichete
Comenteaza