"Trebuie facilitat de urgență accesul gratuit la testare!"

"Trebuie facilitat de urgență accesul gratuit la testare!"
| Foto: GettyImages

Clujenii solicită autorităţilor accesul gratuit la testarea pentru COVID-19 şi atrag atenţia asupra deficienţelor de comunicare în sistemul de sănătate. 

România a ajuns la aproape 140.000 de cazuri de COVID-19 confirmate şi peste 5.000 de decese. Judeţul Cluj este printre fruntaşele la numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele săptămâni.

În acest context tot mai îngrijorător, clujenii solicită autorităţilor accesul gratuit la testarea pentru COVID-19 şi spun că nu e normal ca medicii de familie să îndrume persoanele care au febră să sune la salvare.

"Trebuie facilitat de urgență accesul la testare! Nu e normal ca medicii de familie să îndrume persoanele care au febră să sune la salvare. Dacă toți care vor avea febră în următoarea perioadă sună la salvare nu va fi bine deloc mai ales că începe sezonul de gripă și viroze respiratorii!", a comentat o clujeancă pe pagina de Facebook a Prefecturii Cluj.

"În Marea Britanie există puncte de testare de genul "drive-in" unde oricine are simptome poate merge să facă testul GRATUIT!!! În Franța se gasesc în farmacii kituri de testare cu 15 euro. Noi de ce trebuie să plătim 300-400 de lei pentru testare? Suntem cei mai bogaţi din Europa sau cum?", îşi arată indignarea şi decepţia clujeanca în acelaşi comentariu.

Comenteaza