Trend descendent al epidemiei de Covid-19

Trend descendent al epidemiei de Covid-19

Premierul Ludovic Orban a anunţat ieri seară că există un trend clar de scădere a numărului de infectări cu Covid-19 şi că săptămâna trecută au fost cu 5.000 de cazuri mai puţine decât în cea anterioară.

Premierul Ludovic Orban, a declarat că săptămâna trecută a fost prima în care se observă o tendiţă de descreştere a numărului de cazuri, transmite Mediafax.

„Săptămâna aceasta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări. Noi analizăm ziua din această săptămână comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, din săptămâna anterioară, de asemenea, cumulat pe 3 zile sau cumulat pe 7 zile. Deja, cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puţine decât săptămâna trecută”, a spus premierul, la RTv.

Acesta susţine că acest trend este rezultatul măsurilor dispuse. Ludovic Orban a explicat că în cazul oraşelor în care a fost instituită carantina, s-a observat iniţial o tendinţă de creştere a numărului de cazuri, apoi un platou şi, în cele din urmă, a început descreşterea.

Duminică au fost înregistrate 5.554 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar vineri şi sâmbătă au fost raportate puţin peste 8000 de cazuri noi de îmbolnăvire. 

Comenteaza