News alert Triajul pacienților oncologici de la Cluj, mutat la Spitalul CFR

Triajul pacienților oncologici de la Cluj, mutat la Spitalul CFR

Punctul de triaj pentru pacienții oncologici va fi mutat de miercuri de la institutul de profil, la Spitalul Universitar Căi Ferate (SUCF) Cluj-Napoca.

"Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și necesitatea realizării triajului pentru pacienții oncologici, pornind de la solicitarea Institutului Oncologic Prof. Ion Chiricuță (IOIC), prefectul județului, Mircea Abrudean, a realizat demersurile necesare la Ministerul Transporturilor în vederea realizării unui circuit distinct care să corespundă din punct de vedere epidemiologic, în cadrul SUCF pentru realizarea acestor proceduri.

Începând cu data de 25 martie, punctul de triaj pentru pacienții oncologici se va situa în interiorul Spitalului Universitar CF Cluj-Napoca, cu respectarea tuturor normelor privind combaterea răspândirii infecției cu COVID-19", a comunicat Instituția Prefectului Cluj.

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a acuzat că pacienții de la IOIC stăteau luni dimineaţă la cozi de zeci de metri în afara unității, în frig, fără respectarea distanţei de 1,5 m între ei, în plină epidemie de coronavirus, bolnavii de cancer fiind cei mai expuşi infectării.

Acesta a cerut guvernului să emită online reţetele pentru bolnavii de cancer, să desfiinţeze temporar cardurile de sănătate şi să valideze consultaţii telefonice şi servicii de telemedicină. 

"Unul din cele două corturi de triaj a avut probleme din cauza zăpezii pentru că sunt gonflabile. S-a remediat și sunt ambele funcționale. S-au luat toate măsurile posibile de fluidizare, având în vedere numărul foarte mare de pacienţi. Sunt și pacienți noi, dar și cei care vin la control, tratament.

Se întâmpla la fel și până acum, doar că nefiind situația Covid, oamenii erau înăuntru. Acum se face triajul la cele două corturi pentru a putea identifica persoane cu simptome şi a nu îi amesteca. Singura diferenţă faţă de perioada anterioară e ca nu îi mai lasă în clădire până nu se face triajul", a declarat prefectul.

Comenteaza