Tropical de MIRACULOS: fructul CALMANT, care luptă împotriva CANCERULUI şi a TENSIUNII ARTERIALE şi tratează ASTMUL

Tropical de MIRACULOS: fructul CALMANT, care luptă împotriva CANCERULUI şi a TENSIUNII ARTERIALE şi tratează ASTMUL
Exotic, crescut în regiunile tropicale, acest fruct este cumva învăluit în mister pe meleagurile româneşti, în mare parte datorită faptului că majoritatea nu l-au gustat niciodată. Dacă aveţi însă ocazia să daţi de el, ar trebui să ştiţi că este şi deosebit de sănătos!

Maracuia, cunoscut sub denumirea de fructul pasiunii, este cultival cu preponderenţă în ţările din America de Sud şi Centrală, Caraibe, Africa, sudul Asiei,  Israel, Australia, Hawaii şi SUA. 

Rotund spre oval, galben sau violet închis la maturitate, cu o textură moale, are un interior suculent umplut cu numeroase seminţe, fructul apsiunii este consumat atât proaspăt, cât şi în sucuri sau salate.

Inamicul cancerului

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au descoperit că extractul de fructul pasiunii poate distruge celulele canceroase, datorită carotenoidelor şi polifenolilor conţinuţi. 

Scade tensiunea arterială

Sucul, dar şi frunzele acestui fruct, conţin alcaloizi, inclusiv harman, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi acţionează ca sedativ şi antispastic. 

Alungă ridurile

Datorită conţinutuluiridicat de antioxidanţi şi vitamine, fructul pasiunii este eficient în prevenirea ridurilor, fiind de altfel recomandat în tratarea afecţiunilor pielii.

Tratează astmul

Unele studii au arătat că datorită conţinutului de flavonoizi, fructul pasiunii poate ameliora simptomele celor ce suferă de astm.

Alungă insomniile

Floarea acestui fruct are puternice efecte calmante, ajutând la relaxarea sistemului nervos şi la alungarea insomniilor. 

Previne ulcerul

Fructul pasiunii are proprietatea de a proteja stomacul şi de a ajuta la prevenirea bolilor stomacale, precum gastrita sau ulcerul.

Comenteaza