Turist italian, ucis de variola maimuţei în Cuba: "A evoluat rapid către o stare gravă

Turist italian, ucis de variola maimuţei în Cuba: "A evoluat rapid către o stare gravă

Un turist italian bolnav de variola maimuţei, primul caz semnalat în Cuba, a murit duminică, a anunţat luni Ministerul cubanez al Sănătăţii.

"Pacientul a evoluat rapid către o stare gravă şi se afla într-o stare critică instabilă din 18 august; el a murit în seara zilei de 21'', a precizat Ministerul într-un comunicat, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Italianul, în vârstă de 50 de ani, sosise în Cuba pe 15 august şi fusese spitalizat trei zile mai târziu, a adăugat Ministerul citat.

Raportul autopsiei efectuate la Institutul de Medicină Legală "a evidenţiat drept cauză a decesului septicemia provocată de o bronhopneumonie cauzată de un germen nespecificat şi leziuni multiple ale organelor", precizează Ministerul.

În urma analizelor, Ministerul a exclus ca pacientul să aibă alte patologii de origine infecţioasă.

Italianul era cazat într-o casă închiriată şi a vizitat mai multe locuri din vestul ţării.

Miercuri, el a prezentat "simptome generale" de stare de rău şi, întrucât acestea persistau, a consultat joi un medic. Turistul a fost transportat de urgenţă la spital după un stop cardiac din care şi-a revenit ulterior.

Potrivit Ministerului citat, persoanele care au intrat în contact cu bărbatul, plasate în izolare, sunt în prezent asimptomatice.

Comenteaza