UE nu va avea suficiente vaccinuri anti-covid. Comisia Europeană, îngrijorată de un posibil eșec al formulei

UE nu va avea suficiente vaccinuri anti-covid. Comisia Europeană, îngrijorată de un posibil eșec al formulei

Populația Uniunii Europene nu va putea fi vaccinată împotriva noului coronavirus până în anul 2022, iar Oficialii UE sunt ingrijorați cu privire la un posibil eșec al formulei.

Luni, în timpul unei ședinte cu ușile închise, un oficial al Comisiei Europene le-a transmis diplomaților: „Nu vor exista suficiente vaccinuri COVID-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021". De altfel, aceştia şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse. O a doua sursă a confirmat informaţiile pentru Reuters, dar purtătorul de cuvânt al CE nu a oferit comentarii pe moment.

UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti COVID-19 dezvoltat de trei companii farmaceutice. În prezent, oficialii europeni negociază cu alte companii pre-comanda unui alt miliard de flacoane.

Comisia europeană a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele iniţiale”, fără a specifica şi cât durează această perioadă. 

Comisia a semnat deja un contract cu AstraZeneca şi continuă să discute acorduri similare cu alţi producători de vaccinuri, cu care a încheiat discuţii exploratorii.

Comenteaza