Un adolescent din România s-a infectat a doua oară cu COVID-19, la o lună de la prima infectare

Un adolescent din România s-a infectat a doua oară cu COVID-19, la o lună de la prima infectare

Apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani infectați cu noul coronavirus, atrag medicii atenţia. Aceeştia spun că începe să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă.

O particularitate îngrijorătoare în cazul copiilor este că a crescut foarte mult numărul celor care au complicații după infectarea cu virusul, adică acel sindrom rar, PIMS.

La Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală e internat un copil care s-a infectat de două ori și care, din cauza vârstei, nici nu se poate vaccina. "Contagiozitatea e mai mare, oamenii au început să aibă contact mai mult unii cu alții. După sărbători, cred că au început să se întâlnească mai mult, a fost Moș Crăciun, se simte", a declarat un cadru medical pentru Digi24.

Adolescentul de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie.

„Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, spune băiatul.

„Nu trebuie să ignorăm această boală, pentru că, practic, mulți dintre noi asta fac. Consider că vaccinarea ar fi o măsură importantă atât în combaterea, cât și în răspândirea acestei pandemii”, spune mama copilului, care e asistentă medicală într-un spital suport COVID. 

Sindromul post-COVID la copii este lucrul care îi îngrijorează pe medici. Spun că deși copiii fac forme ușoare ale bolii, ei trebuie supravegheați de părinți, pentru că o parte dintre ei dezvoltă, la câteva luni după boală, un sindrom rar. Organele lor se inflamează și ajung în stare gravă la spital.

Comenteaza