Un bărbat a fost injectat la rapel cu alt vaccin! Cum s-a produs eroarea

Un bărbat a fost injectat la rapel cu alt vaccin! Cum s-a produs eroarea
| Foto: mediafax.ro

Autorităţile confirmă că eroarea s-a produs într-un centru de vaccinare din Gorj. Un bărbat a încurcat cabinetele medicale şi ar fi oferit informaţii greşite asistentei medicale.

Un bărbat din Gorj a fost injectat, din greşeală, cu un vaccin Moderna. Prima doză pe care o primise în urmă cu 21 de zile fusese cu vaccin Pfizer.

„S-a prezentat la centrul de vaccinare o familie (...) Soţia a intrat în cabinetul pentru rapel, iar soţul a intrat în cabinetul pentru prima doză Moderna. Asistenta zice că l-a întrebat dacă este la prima doză, el a spus că da, ulterior a venit adeverinţa şi s-a văzut greşeala (...) La intrare s-a făcut un chestionar, acolo scrie rapel. În prezent, se fac verificări, luăm declaraţii”, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorjj.

Autorităţile anunţă că monitorizează starea bărbatului. „Pacientul este sub observaţie. La început a fost ţinut sub observaţie de un medic. El este bine, acum este acasă. Se vorbeşte cu el la telefon, nu este nici o problemă acum”, a precizat Narcis Stoian.

Specialiştii spun că nu există studii care să stabilească eventualele probleme medicale care ar putea să apară din cauza utilizării a două doze diferite de vaccin anti-Covid.

Comenteaza