Video Un medic din Cluj a făcut o descoperire revoluționară la nivel mondial

Un medic din Cluj a făcut o descoperire revoluționară la nivel mondial

Neurologia este matematica medicinei, asta crede un medic din Cluj. Îl cheamă Bogdan Florea. Și-a dedicat viaţa tratării epilepsiei şi scoaterii acestei afecţiuni de sub stigmatul ruşinii. 

Bogdan Florea a ştiut că va deveni medic, şi nu pilot aşa cum îşi dorea, după ce a ajuns la doctor, cu o rană la genunchi. Avea 7 ani, iar medicul care s-a ocupat atunci l-a tratat expeditiv, rece şi cu indiferenţă. Acum, după ani de studiu crede că neurologul este un detectiv, care trebuie să cerceteze atent cu ce se confruntă un pacient, scrie Digi24.ro.

 

În 2016, Bogdan Florea a pus bazele Reţelei de Telemedicină în Epilepsie, un proiect naţional, prin intermediul căruia s-au achiziţionat electroencefalografe de ultimă generaţie. Acum lucrează la înfiinţarea unui centru de sprijin psihologic pentru părinţii care află acest diagnostic pentru copiii lor, dar şi pentru adolescenţii care află că au epilepsie.

Doctorul Bogdan Florea nu este doar un simplu doctor. A pus bazele primei clinici din România pentru îngrijirea piciorului şi a înfiinţat Asociaţia de Podiatrie. Pentru că ţara noastră se află pe primul loc în Europa la amputaţii datorate diabetului zaharat.

În lumea medicală internaţională, Bogdan Florea a devenit cunoscut când a descoperit o nouă stare a creierului. În come foarte profunde, creierul funcţionează într-un fel de regim de avarie. Un lucru nedescoperit până în urmă cu cinci ani.

Comenteaza