Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa. Substanţa ar putea reduce inflamaţia plămânilor

Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa. Substanţa ar putea reduce inflamaţia plămânilor

Un studiu clinic cu un nou medicament pentru Covid-19 a început în Europa

Un nou medicament pentru fazele grave de Covid-19 este testat în Europa, în Italia, Spania, Germania şi Franţa. Este vorba despre sarilumab, medicament aprobat pentru artrita reumatoidă. 

În jur de 300 de pacienţi care se află într-un stadiu sever al bolii participă la studiu. Ei trebuie să aibă diagnostic de pneumonie şi confirmare clinică a infecţiei COVID-19, să fie spitalizaţi cu forme severe sau critice ale infecţiei sau să prezinte insuficienţă multiorganică. Lor li se va adăuga o doză intravenoasă de sarilumab la tratament. 

Medicamentul este un anticorp monoclonal uman care inhibă receptorul interleukinei 6 (IL-6) prin legarea şi blocarea acestuia. Acesta poate reduce inflamaţia plămânilor la pacienţii cu infecţie severă cu virusul SARS CoV-2.

Ipoteza este susţinută de eficienţa unei alte molecule care inhibă receptorul interleukinei 6, tocilizumab. Acest antiinflamator a fost folosit în China, iar în Italia este unul dintre medicamentele care, deşi în teste, începe să îşi dovedească eficienţa.

Etichete
Comenteaza