Un sfert din cazurile de COVID-19 de pe glob, înregistrate în ultima lună

Un sfert din cazurile de COVID-19 de pe glob, înregistrate în ultima lună

10 milioane de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în doar 32 de zile. Bilanţul global al cazurilor de coronavirus a trecut deja pragul de 40 de milioane.

Cazurile de coronavirus la nivel mondial au depăşit 40 de milioane luni, potrivit unui bilanţ al Reuters. Debutul sezonului rece în emisfera nordică pare să joace un rol important în răspândirea bolii. Raportul Reuters se bazează pe raportarea oficială a fiecărei ţări, transmite Mediafax.

Însă experţii consideră că numărul real al cazurilor şi al deceselor este probabil mult mai mare, având în vedere deficienţele de testare şi potenţiale sub-raportări ale unor ţări.

Datele Reuters arată că ritmul pandemiei continuă să crească. Au fost necesare doar 32 de zile pentru a trece de la 30 de milioane de cazuri globale, la 40 de milioane, comparativ cu cele 38 de zile necesare pentru a ajunge de la 20 la 30 de milioane, cele 44 de zile între 10 şi 20 de milioane şi cele trei luni pentru a ajunge la 10 milioane cazuri de la primele cazuri raportate în Wuhan, China, la începutul lunii ianuarie.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au observat creşteri zilnice record ale noilor infecţii, cazurile globale de coronavirus crescând pentru prima dată peste 400.000.

În ultima săptămână au existat în medie aproximativ 347.000 de cazuri în fiecare zi, comparativ cu 292.000 în prima săptămână a lunii octombrie.

Statele Unite, India şi Brazilia rămân cele mai afectate ţări din lume. Cazurile COVID-19 în America de Nord, Centrală şi de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile globale.

Noile cazuri cresc în Europa cu peste 150.000 pe zi, multe ţări, precum România, Italia, Olanda, Germania, Austria, Polonia, Ucraina, Cipru şi Republica Cehă au raportat creşteri record zilnice ale numărului de infecţii cu coronavirus.

Europa reprezintă în prezent peste 17% din cazurile globale şi aproape 22% din decesele legate de virus la nivel mondial. Iar multe state din Europa au impus sau sunt în curs de a impune noi restricţii menite să oprească acestă creştere ce a venit odată cu sezonul rece.

Iranul, ţara din Orientul Mijlociu cel mai afectat de coronavirus, a extins sâmbătă restricţiile şi închiderile din capitala Teheran, în timp ce numărul morţilor a crescut peste 30.000.

De când a început pandemia, peste 1,1 milioane de persoane au murit din cauza COVID-19, rata mortalităţii globale situându-se în jur de 2,8% din totalul cazurilor.

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că numărul total de morţi din cauza COVID-19 s-ar putea dubla la 2 milioane înainte ca un vaccin eficient să fie utilizat pe scară largă şi ar putea fi chiar mai mare fără acţiuni concertate pentru a reduce pandemia.

Comenteaza