Un spital din Paris susţine că a avut primul caz de coronavirus încă din decembrie

Un spital din Paris susţine că a avut primul caz de coronavirus încă din decembrie
| Foto: profimedia

Medicii de la un spital din Paris susţin că au găsit dovezi că un pacient care s-a îmbolnăvit în decembrie a fost infectat cu noul coronavirus, scrie CNN.

Dacă aceste informaţii se vor dovedi adevărate, ar putea fi o dovadă că virusul circula în Europa încă de anul trecut, deşi primele cazuri oficiale confirmate în Franţa au fost pe 24 ianuarie la două persoane care au călătorit în Wuhan, China.

„Covid-19 s-a răspândit deja în Franţa la sfârşitul decembrie 2019, cu o lună înainte de primele cazuri oficiale din ţară”, a scris echipa de medici de la Groupe Hospitalier Paris Seine din Saint-Denis.

Yves Cohen şi colegii săi de la spitalul din Paris au decis să verifice informaţiile despre pacienţilor care s-au îmbolnăvit înainte de 24 ianuarie pentru a vedea dacă virusul s-a răspândit nedetectat mai devreme decât se credea.

Echipa franceză a analizat persoanele internate în spital cu simptome asemănătoare gripei în perioada 2 decembrie - 16 ianuarie, dar care nu au fost ulterior diagnosticate cu gripă. Medicii au re-testat probele acestora pentru coronavirus.

"Un eşantion a fost pozitiv, preluat de la un bărbat în vârstă de 42 de ani, născut în Algeria, care a locuit mulţi ani în Franţa şi a lucrat ca pescar", a scris echipa într-un articol publicat într-o revistă de specialitate.

„Ultima sa călătorie a fost în Algeria în august 2019”, au scris ei, adăugând că acesta nu avea niciun istoric legat de China. De asemenea, unul dintre copiii bărbatului a fost bolnav, mai arată echipa de medici francezi.

„Identificarea primului pacient infectat este extrem de importantă din punct de vedere epidemiologic. O astfel de informaţie ne ajută să ne îmbunătăţim foarte mult cunoştinţele cu privire la evoluţia SARS-COV-2 şi răspândirea acestuia în ţară. Mai mult, absenţa unei legături cu China şi lipsa călătoriilor recente sugerează că boala era răspândită deja în rândul populaţiei franceze la sfârşitul lunii decembrie 2019 ”, au scris aceştia.

Europa a început să raporteze primele cazuri de coronavirus în a doua parte a lunii ianuarie, iar prima transmisie comunitară cunoscută a fost înregistrată în februarie în nordul Italiei, transmite Mediafax.

 

Comenteaza