PRIMUL CAZ din România diagnosticat cu VARIOLA MAIMUȚEI

PRIMUL CAZ din România diagnosticat cu VARIOLA MAIMUȚEI
| Foto: Time News

Primul caz de variola maimuţei a fost diagnosticat, luni, în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Tânărul a fost diagnosticat în cursul zilei de luni, 13 iunie, în urma investigaţiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopţii precedente, iar starea pacientului este bună, mai transmite Ministerul Sănătăţii. 

Pacientul primeşte tratament simptomatic şi se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei. 

Este în desfășurare și o anchetă epidemiologică efectuată de DSP București. Primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România va sta în izolare 21 de zile de la momentul apariției simptomelor.

Bărbatul este internat în acest moment, însă Ministerul Sănătății nu a dezvăluit la ce spital, din motive care țin de confidențialitatea pacientului. 

Medicul infecționist Adrian Marinescu recomandă ca persoanele cu erupții cutanate să se prezinte la medic pentru a putea primi un diagnostic corect, indiferent despre ce infecție ar putea fi vorba, a transmis acesta, într-o inrtervențe la Jurnalul de Dimineață de la Digi24.  

Comenteaza