Un vaccin european bazat pe proteine a început etapa de testare pe oameni

Un vaccin european bazat pe proteine a început etapa de testare pe oameni

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.

GSK, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, şi producătorul de medicamente Sanofi şi-au unit forţele în aprilie pentru a lucra la un antidot eficient pentru a opri pandemia.

Vaccinul dezvoltat de GSK, cu sediul la Londra, şi Sanofi, cu sediul la Paris, combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi la vaccinul antigripal, iar împreună cu un supliment de la GSK - cunoscut sub numele de adjuvant - poate declanşa o reacţie imună mai puternică.

Companiile au declarat că studiul clinic, care implică 440 de adulţi sănătoşi în SUA, a fost conceput pentru a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului şi se speră că primele rezultate vor fi disponibile în decembrie 2020.

76 de ţări dezvoltate s-au înscris în programul COVAX, condus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. "Avem, în acest moment, 76 de ţări dezvoltate care au confirmat intenţia de a participa - şi ne aşteptăm ca acest număr să crească", a declarat Berkley pentru Reuters într-un interviu. Coordonatorii COVAX sunt în discuţii cu China cu privire la posibilitatea de a se alătura, a spus Berkley.

Comenteaza