Un vaccin experimental anti-COVID 19 va fi folosit pentru armata chineză

Un vaccin experimental anti-COVID 19 va fi folosit pentru armata chineză
| Foto: bangkokpost.com

Beijingul a aprobat un vaccin experimental pentru coronavirus pentru utilizare militară. China a insistat în repetate rânduri ca armata sa să rămână neafectată de pandemie, oficialitățile afirmând că Armata Populară de Eliberare (PLA) nu a înregistrat niciun caz de coronavirus. 

Vaccinul Ad5-nCoV, dezvoltat în comun de CanSino Biologics şi Institutul de Biotehnologie de la Beijing din Academia de Ştiinţe Medicale Militare, este unul dintre cei opt candidaţi la vaccin creat de firme chineze.

Ad5-nCoV este unul dintre cei opt candidaţi la vaccin creat de firme chineze şi aprobat pentru a fi utilizat la studii umane împotriva SARS-CoV-2 virus, care provoacă boala COVID-19.

CanSino Biologics a declarat că vaccinul recombinant împotriva coronavirusului a primit aprobarea după ce studiile clinice au dovedit că este sigur şi oarecum eficient.

Vaccinul Ad5-nCoV a obţinut, de asemenea, aprobarea testării umane în Canada. CanSino a declarat într-un dosar că utilizarea vaccinului de către armată pentru o perioadă de un an a fost aprobată de Comisia Militară Centrală a Chinei pe 25 iunie, a informat Reuters.

"Ad5-nCoV este în prezent limitat doar la uz militar, iar utilizarea acestuia nu poate fi extinsă într-o gamă mai largă de vaccinare fără aprobarea Departamentului de suport logistic", a spus CanSino, referindu-se la departamentul Comisiei Militare Centrale, unde utilizarea militară a vaccinului a fost aprobată.

Studiile clinice ale vaccinului Ad5-nCoV în faza 1 şi faza 2 au arătat că vaccinul are potenţialul de a preveni infecţiile cauzate de noul coronavirus.

Între timp, China National Biotec Group a declarat luni că un vaccin experimental COVID-19 dezvoltat de unitatea sa din Beijing a arătat rezultate promiţătoare în studiile clinice.

Până la data respectivă, nu există niciun vaccin care să fi fost aprobat pentru uz comercial împotriva COVID-19, care până acum a pretins cel puţin 499,510 vieţi în întreaga lume. 

Comenteaza