"Unele lecții nu merită trăite pentru a fi învățate". Pacientă la ATI: Nu există un tratament minune pe care mi l-ați putea da?

"Unele lecții nu merită trăite pentru a fi învățate". Pacientă la ATI: Nu există un tratament minune pe care mi l-ați putea da?

Un medic infecționist atrage atenția că numărul de cazuri de COVID-19 crește din nou "pentru că nu se aplică soluția sigură, la îndemână și gratuită pentru a preveni ceea ce nu putem trata"- vaccinarea.

"Unele lecții nu merită trăite pentru a fi învățate", spune Cristina Hoară, medic la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București, care a redat o discuție de la vizita în secția ATI COVID - un îndemn la vaccinare:

"Discuție la vizită:

Pacientă cu insuficiență respiratorie și necesar mare de oxigen: nu există un tratament minune pe care mi l-ați putea da să mă fac bine?

Răspuns (mai mult pentru sine): ba da, vaccinul, administrat acum câteva luni.

Cam așa se pune problema. Crește iar numărul de cazuri pentru că nu se aplică soluția sigură, la îndemână și gratuită pentru a preveni ceea ce nu putem trata.

Unele lecții nu merită trăite pentru a fi învățate. Avem deja peste un an de exemple ale consecințelor nefaste ce decurg din COVID-19, chiar nu e cazul să treacă toată lumea prin asta pentru a ne imuniza și a limita transmiterea, ba chiar și cu prețul multor vieți pierdute prematur. Vaccinați-vă!", a scris dr. Cristina Hoară pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Sâmbătă a fost atins un nou record al valului 4 de COVID - 2.648 de cazuri noi. Numărul persoanelor internate cu noul coronavirus a ajuns la 4.454, iar cel al pacienților la ATI, la 581.

Comenteaza