Ungureanu: "M-am vaccinat şi cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Să nu ne panicăm"

Ungureanu: "M-am vaccinat şi cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Să nu ne panicăm"
| Foto: Captura Facebook/Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracţii adverse.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunţă că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracţii adverse, dar precizează că se simte bine şi aşteaptă să meargă la rapel. „Să nu ne panicăm! După isteria declanşată de anunţul care face referire la un aşa zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, ţin să vă anunţ că m-am vaccinat şi eu cu o doză din acelaşi lot şi sunt foarte bine”, anunţă Emanuel Ungureanu.

El publică şi adevenţa de vaccinare. „Aştept cu nerăbdare să mă vaccinez şi cu a doua doză. Înţeleg precauţiile de la nivel european, dar, să nu exagerăm. Sănătate”, conchide Ungureanu.

În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenţia italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis, joi, ca măsură de precauţie să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul naţional, potrivit ANSA.


Lotul ABV2856, retras de Italia, este oprit de la vaccinare şi înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca şi în România, până când Agenţia Europeană a Medicamentului va finaliza ancheta cu aceste doze, a anunţat, joi seara, CNCAV. România nu a primit, însă, doze din lotul ABV5300, retras din mai multe ţări europene.

În ceea ce priveşte lotul ABV 2856, începând cu data de 15 februarie au fost utilizate în România 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova, potrivit CNCAV.

Etichete
Comenteaza