Ungureanu vrea salarii mai mari pentru medici. Chiar şi pentru cei „dominaţi de plic"

Ungureanu vrea salarii mai mari pentru medici. Chiar şi pentru cei „dominaţi de plic
Emanuel Ungureanu a devenit, în urma scrutinului din 11 decembrie, deputat USR de Cluj. Principalele sale obiective ţin de lumea medicală.

Proaspătul deputat USR a declarat miercuri, la REALITATEA FM Cluj, că a pus la loc de cinste în programul său politic majorarea salariilor medicilor.

„Noi nu am pus pe scara societăţii oamenii unde trebuie. Nu poţi să te numeşti parlamentar întreg la minte şi să ai salariu mai mare decât un medic. Orice grilă s-ar face, trebuie să ţinem cont de normalitate. Când mergi la medic, el e totul pentru tine.

Pe noua grilă de salarizare, eu ar urma să câştig din iunie 18.000 de lei, ca parlamentar, iar soţia mea 1.200, ca medic. Suntem nebuni la cap? Ştiu că parlamentarii au plătit bani mulţi ca să ajungă acolo, dar nu e şi cazul meu. Este indecent ca parlamentar să spui că ai răspundere mai mare decât un medic", a spus Ungureanu.

Deputatul este de părere că medicii ar fi putut avea deja salarii mai mari, dar că ei sunt „dominaţi de plic". „Din păcate, medicii nu sunt uniţi între ei, pentru că sunt dominaţi încă de plic. Nu toţi, dar majoritatea.

Nu îmi amintesc să fi ieşit profesorul Coman, profesorul Sinescu sau profesorul Lucan să spună <eu câştig bine, dar rezidenţii nu au din ce trăi>. Îmi amintesc imaginea de la televizor cu medicul Ioan Lascăr, de la spitalul Floreasca, ieşind dintr-un jeep şi trecând zâmbitor şi ironic printre colegii său care cereau majorarea salariilor", a afirmat Ungureau.

Acesta a fost asistent social şi a lucrat timp de un an în Clinica de Urologie şi Transplant Renal condusă de medicul Mihai Lucan. El a fost primul care a reacţionat atunci când Lucan a preferat să îi transplanteze un rinichi lui Alexandru Arşinel, deşi actorul nu se afla pe lista de aşteptare.

Ungureanu a înfiinţat Asociația pentru Solidaritate şi Empatie Delia Grădinaru (fostă Claudia Safta), prin intermediul căreia îi ajută pe tinerii dependenţi de dializă.

În emisiunea de miercuri, proaspătul deputat a recunoscut inclusiv că a strâns bani de şpagă pentru ca unii medici să fie de acord să opereze copii. „Este absolut dramatic că eu a trebuit să strâng bani pentru şpagă", a subliniat Ungureanu.

Comenteaza