Ursula von der Leyen: Aș face vaccinul AstraZeneca!

Ursula von der Leyen: Aș face vaccinul AstraZeneca!

În contextul în care unele comentarii nefavorabile, făcute de înalţi oficiali europeni, au dus la încetinirea vaccinării cu serul de la AstraZeneca, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că şi-ar face bucuroasă acest vaccin.

Oficialii europeni încearcă să găsească urgent modalităţi pentru ca dozele de ser refuzate de germani să nu se irosească, conform Reuters, preluat de Bursa.ro.

Unele comentarii nefavorabile, făcute de înalţi oficiali europeni, printre care şi preşedintele francez Emmanuel Macron, au condus la încetinirea administrării unuia dintre cele trei vaccinuri aprobate în prezent la nivelul UE.

Luna aceasta, Macron a declarat că Marea Britanie şi-a asumat un risc autorizând atât de repede AstraZeneca. Un studiu oficial german a descoperit dovezi că, deşi eficient, vaccinul are efecte secundare mai severe decât cei doi principali rivali ai săi.

"Aş face vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, la fel ca produsele Moderna şi BioNTech/Pfizer", a declarat Ursula von der Leyen publicaţiei Augsburger Allgemeine. 

Comenteaza