Vaccinare obligatorie în Italia pentru angajații din mai multe domenii. Cei care refuză rămân fără salariu

Vaccinare obligatorie în Italia pentru angajații din mai multe domenii. Cei care refuză rămân fără salariu

În Italia au intrat în vigoare noi măsuri privind obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, aceasta fiind impusă de miercuri angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei, relatează dpa, conform Agerpres.

Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice. Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie.

Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul 'paşaport verde'. De asemenea, joi va începe în Italia vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza