Vaccinarea anti-COVID. Autorităţile cred că prima etapă de imunizare s-ar putea încheia la finalul lunii ianuarie

Vaccinarea anti-COVID. Autorităţile cred că prima etapă de imunizare s-ar putea încheia la finalul lunii ianuarie

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a afirmat că autorităţile aşteaptă 600.000 de doze de vaccin în luna ianuarie şi doresc încheierea primei etape de vaccinare în această lună.

Andrei Baciu a afirmat luni seară la B1TV că, în curând, România va ajunge la un ritm de vaccinare anti-COVID-19 de 20.000 de persoane pe zi, el subliniind că numărul va creşte pe măsură ce alte vaccinuri vor primi autorizaţia şi pe măsură ce producătorii acestora le vor pune pe piaţă. 

”O să ajungem cât mai curând (la 20.000 de persoane vaccinate zilnic - n.red). Este o chestiune de intrare în dispozitiv, să spun aşa, a tuturor centrelor de vaccinare. Pentru această primă etapă, s-a mers pe centre de vaccinare care să fie în interiorul spitalelor pentru că vaccinăm personalul medical şi e absolut normal să se vaccineze la locul de muncă. Fiind un gest medical, era impropriu ca personalul unui spital să îl duci la un centru exterior respectivului spital şi să vaccinezi populaţia acolo”, a spus Andrei Baciu.

Secretarul de Stat a precizat că până la finalul acestei luni autorităţile aşteaptă alte 600.000 de doze de vaccin.

Întrebat dacă există un orizont de timp în care ar urma să se încheie prima etapă a vaccinării în România, Baciu a răspuns că imunizarea personalului medical şi a celui din centrele medico-sociale ar urma să se încheie la finalul lunii ianuarie.

”Noi ne dorim să accelerăm cât de mult se poate în această lună şi să finalizăm prima etapă de vaccinare”, a spus Baciu și a adăugat că autorităţile îşi doresc ca prima etapă a imunizării să se încheie „chiar mai repede” de finalul acestei luni.

Comenteaza