Vaccinarea din centrele de bătrâni din Cluj, blocată

Vaccinarea din centrele de bătrâni din Cluj, blocată

Vaccinarea a fost amânată în mai multe centre de bătrâni din județul Cluj. Administratorii centrelor au fost sunați să li se spună că nu există suficiente doze de vaccin.

Aceste situații au apărut în contextul în care autorităţile au justificat amânarea vaccinării mai multor categorii pentru a da prioritate celor peste 65 de ani şi cu probleme de sănătate. În Cluj, câteva centre de vârstnici reclamă că au fost anunţate marți că din lipsă de vaccin vor trebui să mai aştepte pentru o nouă programare. Subprefectul de Cluj, Irina Munteanu, a declarat, la Digi24, că, până în prezent, dintr-un total de peste 2.000 de persoane din centrele rezidențiale, peste 700 au fost deja vaccinate.

"Da, au fost anunțați pentru ca planificasem, pe datele de 27 și 28 ianuarie, aproximativ 200 de persoane aparținând la cinci centre private, dar în contextul în care avem asigurate la acest moment dozele de rapel și foarte puțin în ceea ce privește etapa întâi, am înaintat către Casa Națională de Asigurări de Sănătate o adresă, să vedem cum abordăm situația. Nu puteam să dăm drumul acestor echipe mobile care sunt pregătite", a declarat subprefectul de Cluj.

Comenteaza