Vaccinul britanicilor de la Oxford a infectat cu COVID-19 toate maimuţele care au participat la experiment

Vaccinul britanicilor de la Oxford a infectat cu COVID-19 toate maimuţele care au participat la experiment
| Foto: profimedia

Vaccinul împotriva COVID-19 inventat de cercetării de la Oxford nu este eficient. Toate cele şase maimuţe care au participat la experiment au contactat boala. Guvernul britanic a finanţat cu 90 de milioane de lire starline dezvoltarea acestui vaccin.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Specialiştii din Marea Britanie au recunoscut că vaccinul dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford nu este eficient pentru a opri răspândirea virusului. Testele recente efectuate pe animele au dus la îmbolnăvirea a şase maimuţe cu COVID-19. Pentru dezvoltarea acestui vaccin, guvernul britanic a investit 90 de miloane de lire sterline. 

Dezvăluirea a fost făcută de Dr. William Haseltine, fost profesor de la Harvard Medical School.

„Toate maimuţele vaccinate au fost infectate atunci când au intrat în contact cu virsul. Nu a existat nicio diferenţă în cantitatea de ARN viral detectat din secreţiile nazale la maimuţele vaccinate în comparaţie cu animalele nevaccinate.” - a afirmat doctorul Haseltine.

Scopul vaccinului este de  stimula sistemul imunitar să creeze anticorpi speciali pentru a ataca virusul. 
 
Vaccinul a intrat în primul său studiu clinic uman luna trecută. Au participat până acum 1.110 de subiecţi din Oxford, Southampton, Londra şi Bristol. Jumătate primesc vaccinul, în timp ce celorlalţi li se administrează o substanţă de control.

Ieri, guvernul britanic a anunţat o investiţie suplimentară de 65,5 milioane de lire sterline în studiile vaccinului dezvoltat la Oxford.

Secretarul de stat Alok Sharma a declarat că îşi doreşte să elaboreze un program de vaccinare în masă în toamna acestui an. De asemenea, el a lăudat vaccinul dezvoltat Oxford, fiind impresionat de viteza cu care avansează cercetările. 
 
„Aceşti bani vor ajuta la producerea în masă a vaccinului, astfel încât, în cazul în care studiile actuale au succes, să avem suficiente doze pentru a începe vaccinarea populaţiei din Marea Britanie imediat. Marea Britanie va fi prima ţară care va avea acces la vaccin. De asemenea, pe lângă sprijinirea oamenilor de aici, vom putea pune vaccinul la dispoziţia ţărilor în curs de dezvoltare la cel mai mic cost posibil", a declarat Alok Sharma. 
 
Şi cercetătorii de la Imperial College London lucrează la un vaccin pentru a opri coronavirusul. Cu două studii în desfăşurare în UK şi alte câteva zeci în lume, popoarele lumii speră să găsească cât mai rapid o soluţie sigură pentru a opri răspândirea virusului mortal, scrie Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza