Val de viroze în Cluj VIDEO

Val de viroze în Cluj VIDEO
Virozele respiratorii le dau bătăi de cap atât medicilor, cât şi pacienţilor. Cabinetele de familie din Cluj au fost luate cu asalt în ultimele zile de clujenii care acuză febră, dureri musculare şi stări de slăbiciune. Problema nu este numărul mare de cazuri, ci complexitatea acestora, spun doctorii. La Cluj, în această săptămână, a fost confirmat şi un caz de gripă sezonieră.

Tânărul din materialul video a început să se simtă rău încă de duminică seara. Chiar şi acum, în a treia zi de tratament, medicul nu îl lăsă să meargă la şcoală şi spune că mai are nevoie de repaus.

Medicii spun că răcelile şi virozele nu trebuie ignorate, mai ales că sub o banală răceală se poate ascunde un caz de gripă. Doctorul Ioan Mureşan e medic de familie şi spune în materialul video care e situaţia

Statisticile arată că numărul de viroze respiratorii este normal pentru această perioadă. Medicii le recomandă oamenilor să evite locurile aglomerate, să se îmbrace corespunzător pentru sezonul rece şi să nu se lase păcăliţi de vremea primăvăratică.

În ultima săptămână, în judeţul Cluj s-au înregistrat aproape 2500 de cazuri de viroze respiratorii.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

 

Comenteaza