Valul 4. Ce spune șeful DSU despre un eventual nou lockdown în România

Valul 4. Ce spune șeful DSU despre un eventual nou lockdown în România

Șeful DSU, Raed Arafat, că nu se așteaptă la un nou lockdown în țara noastră, dacă va crește numărul cazurilor de COVID-19 și, dacă situația o va impune, se vor lua decizii la nivel local sau zonal.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Întrebat dacă va mai fi un lockdown în România, Raed Arafat a spus că nu se intenționează acest lucru și nu crede că se va întâmpla.

”Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a spus șeful DSU la Digi24.

Raed Arafat a precizat că așteaptă să vadă cum va crește numărul de noi infectări și apoi incidența pentru a vedea ce decizii se iau: ”Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza