Vești bune! Doar câțiva pacienți cu COVID la ATI în Cluj și niciun deces înregistrat de aproape două săptămâni

Vești bune! Doar câțiva pacienți cu COVID la ATI în Cluj și niciun deces înregistrat de aproape două săptămâni

Odată cu scăderea numărului de cazuri de COVID-19 în județul Cluj, a scăzut și cel al pacienților internați în spitale și pe secțiile de Terapie Intensivă.

Clujul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală din România, după București și asta se vede în evoluția pandemiei. Numărul cazurilor zilnice este mic, chiar dacă se fac peste 1.000 de teste zilnic, iar secțiile COVID ale spitalelor aproape că s-au golit. În prezent mai sunt iternați 107 bolnavi, dintre care 7 la ATI. Vestea bună e că în ultima perioadă nu a mai murit niciun pacient confirmat cu noul coronavirus, ultimul deces la Cluj fiind raportat pe 19 iunie. În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 7 cazuri noi de COVID-19, iar incidența infecțiilor în județ a scăzut la 0,06 la mia de locuitori.

În ultima zi s-au făcut 1.058 de teste pentru depistarea virusului, din care 493 diagnostic grupe de risc, 266 teste efectuate la cerere și 299 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 556.614 de teste, la nivelul județului Cluj. Au fost vindecate și externate 2.577 din care 1.879 din județul Cluj. Numărul deceselor a rămas la 1.039 din care 654 din județul Cluj.

Comenteaza