Vindecați de Covid-19, dar simptomatici: „Mă simt de parcă am uitat cum e să fiu normală”

Vindecați de Covid-19, dar simptomatici: „Mă simt de parcă am uitat cum e să fiu normală”

Pacienţi vindecați de Covid-19, dar încă simptomatici. Sunt cazuri din ce în ce mai frecvente, în condițiile în care ne apropiem de 30 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel mondial.

Pacienţii vindecaţi, dar simptomatici spun că la luni de zile de la infecție încă mai simt efecte puternice de pe urma îmbolnăvirii, inclusiv lipsa de energie și epuizarea cvasi-permanentă.

Elly, în vârstă de 37 de ani se pregătea să participe la Maratonul de la Londra când a început să dezvolte simptome ale Covid-19, în luna martie. Șase luni mai târziu, ea spune că încă suferă de simptome, deși nu mai are virusul, scrie BBC.

Meredith, în vârstă de 22 de ani ese ciclistă pasionată. Ea a observat că are simptome în aprilie. Și ea se simte în continuare, la aproape o jumătate de an de la infectare, ca și cum virusul n-ar fi dispărut din organismul ei. „Nu am fost îngrijorată în legătură cu virusul atunci când a apărut. Mi-am spus mie: «Sunt sănătoasă, sunt în formă, dacă îl iau nu are ce să mi se întâmple».

Acum mă simt de parcă am uitat cum e să fiu normală”, a spus Meredith. Ea a adăugat că nu se mai poate bucura de vechiile hobby-uri pentru că orice fel de activitate fizică o epuizează complet de energie: „Abia puteam să mai respir sau să merg. Mușchii mă dureau îngrozitor și simțeam furnicători pe picioare”.

Comenteaza