Virgil Musta face apel la responsabilitate: "Vor urma din nou momente dificile foarte curând"

Virgil Musta face apel la responsabilitate: "Vor urma din nou momente dificile foarte curând"
| Foto: mediafax.ro

Medicul a vorbit despre valul cinci al pandemiei, prin care România va trece în viitorul apropiat. 

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, pe lângă activitatea din spital de la capul bolnavului, a considerat la fel de importantă informarea onestă despre ceea ce trebuie să facem pentru a preveni boala şi a ţine sub control pandemia.

„Boala poate însemna forme severe, risc de deces, persistenţa unor simptome şi afecţiuni care să ne perturbe viaţa în continuare. De aceea, în mod logic, prevenţia devine esenţială în această bătălie. În plus, ştirile false, fake news-urile, complică foarte mult tot acest efort de a depăşi cât mai repede pandemia.

Este încă o luptă, foarte dificilă, pe care a trebuit şi trebuie să o ducem în continuare. Dar, nu ne dăm bătuţi. Printr-o informare continuă, din surse avizate, vom şti ce putem face şi ce este mai bine pentru noi şi pentru cei dragi nouă.

Fiecare are dreptul şi libertatea să-şi aleagă calea, soarta, am spus acest lucru de fiecare dată, dar noi avem datoria să vă informăm corect şi clar, astfel încât alegerea voastră să fie în cunoştinţă de cauză”, menţionează medicul.

Potrivit acestuia, nu de puţine ori au fost situaţiile în care, bolnavi grav, unii pe patul de moarte, regretau că nu au ascultat sfaturile specialiştilor sau că s-au lăsat pradă manipulării şi fake news-urilor, dar era prea târziu: „Din păcate, vor urma din nou momente dificile foarte curând, când şi ţara noastră va intra, inevitabil, în al 5-lea val pandemic.

Îl vom depăşi şi pe acesta, dar din nou, cu pierderi de vieţi omeneşti, desi multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum. Depinde de fiecare dintre noi.

Cu toate ameninţările şi intimidările la care uneori am fost supus, vă promit că voi continua să-mi fac datoria conform conştiinţei mele şi educaţiei, în spiritul valorilor creştine. Dar, totodată, vă rog să facem din nou front comun, să ne înţelegem şi să ne sprijinim unii pe alţii în această luptă. Fară implicarea voastră responsabilă, nu vom depăşi cu bine această pandemie”.

Musta face apel la oameni să aplice în continuare măsurile deja cunoscute prin care se protejează, să se informeze despre noutăţile terapeutice apărute şi care pot salva viaţa.

„Păstrăm speranţa unui an nou mai bun, care să ne unească spre binele tuturor, care să ne aducă toleranţă, încredere şi responsabilitate. Avem deja o experienţă concretă prin care am trecut împreună, haideţi să folosim tot ceea ce ne-a ajutat până acum, tot ceea ce specialiştii încearcă permanent să îmbunătăţească legat de mijloacele de eradicare a acestei pandemii şi…va fi bine!”, adaugă dr. Virgil Musta.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza