Virozele respiratorii au început să facă ravagii printre clujeni VIDEO

Virozele respiratorii au început să facă ravagii printre clujeni VIDEO
Asta deşi suntem abia la începutul sezonului rece. Zilnic, zeci de pacienţi ajung la medic cu dureri în gât şi stări de slăbiciune. În ultima lună şi jumătate, pe mâna doctorilor din Cluj au ajuns peste 700 de cazuri de viroze şi pneumonii, cu aproape 400 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată statisticile, informează Realitatea TV Cluj.

Medicii clujeni se confruntă zilnic cu astfel de cazuri. De vină sunt temperaturile oscilante, care favorizează mişcarea microbilor.

"Au apărut în ultima săptămână multe viroze respiratorii, în special la copii şi bătrâni. Sunt forme uşoare de viroze care se manifestă prin durere în gât, tuse seacă, cefalee, însă fără febră", a spus Sanda Nemeş, medic de familie.

Înainte să ajungă pe mâna doctorilor, oamenii se mai tratează şi singuri, însă medicii nu recomandă acest lucru, pentru că starea de sănătate se poate înrăutăţi.

Statisticiile Direcţiei de Sănătate Publică din Cluj arată că din august şi până acum au fost înregistrate peste 600 de cazuri de viroze respiratorii şi aproape 100 de cazuri de pneumonii. Cu mult mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat doar 287 de viroze şi 68 de cazuri de pneumonie.

VIROZELE FAC RAVAGII
SURSA: DSP Cluj

august - septembrie 2013
608 viroze respiratorii
97 pneumonii

august - septembrie 2012
287 viroze respiratorii
68 pneumonii

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza