Video Vizită pe o secție ATI COVID din Cluj-Napoca. Imagini cu puternic impact emoțional!

Vizită pe o secție ATI COVID din Cluj-Napoca. Imagini cu puternic impact emoțional!

Medicul Paul Oargă, rezident la Terapie Intensivă, a filmat o vizită a medicilor pe una din cele două secții ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde sunt tratați pacienți cu COVID-19.

Paul Oargă a filmat și a publicat pe YouTube momente din munca medicilor și asistentelor care se luptă să-i salveze pe pacienții cu COVID-19, ajunși pe secțiia ATI.

"Azi suntem la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, pe sectia de Terapie Intensiva. Unde altundeva? Am asistat la ”vizita”: o echipa formata din medicii de garda, medicul sef de sectie si medici infectionisti, impreuna cu asistentul care se ocupa direct de pacient viziteaza pacientii si fac un rezumat al cazului, pentru fiecare pacient in parte. In plus, acolo unde este posibil, se discuta direct cu pacientul de fata cu toata lumea, pentru a stabili evolutia acestuia, eventuale nelamuriri de fiecare parte etc. Puteti vedea foarte bine de ce un pat in plus de ATI nu rezolva problemele, pentru ca ai nevoie de mult personal ca sa poti ingriji pacientii cum trebuie. Si un mic bonus, am stat de vorba cu o parte din asistentii de garda, adevarate motoare care fac o sectie de terapie intensiva sa performeze, cum se vede pandemia prin ochii lor", a explicat medicul Paul Oargă, cel care a realizat filmarea.

Comenteaza