Vlad Voiculescu: „Lucrurile pot fi ţinute în frâu”. Ce spune despre redeschiderea școlilor

Vlad Voiculescu:  „Lucrurile pot fi ţinute în frâu”. Ce spune despre redeschiderea școlilor

Ministrul Sănătăţii a declarat că decizia redeschiderii şcolilor va fi revizuită dacă numărul pacienţilor internaţi la ATI trece de 1.500.

Vlad Voiculescu a afirmat că nu a văzut „un impact extrem de negativ” al sărbătorilor, astfel că autorităţile au motive să creadă că „lucrurile pot fi ţinute în frâu”.

„Prin distanţare câştigăm timp, războiul îl învingem prin vaccinare. Singură noastră speranţă este vaccinul, dar acum avem nişte limitări legate de numărul de vaccinuri sosite în ţară. Capacitatea de vaccinare creşte în fiecare zi, avem un grup care a pus pe picioare un proces care funcţionează rezonabil”, spune ministrul Sănătății. 

Întrebat, de asemenea, dacă nu ar fi cazul să fie bătute în cuie reguli şi în şcoli, ministrul Sănătăţii a spus că în comunitate există „praguri foarte clare, scenarii”, care se vor regăsi şi în şcoli.

Mai departe, Vlad Voiculescu a fost întrebat ce înseamnă „risc gestionabil” şi a răspuns „Dacă avem cazuri, vom încerca să le descoperim din timp, să pregătim măsuri de testare, testele antigen au evoluat. Putem să le folosim şi le vom folosi în şcoli”.

Comenteaza