Zece ecografe noi la UPU Cluj-Napoca

Zece ecografe noi la UPU Cluj-Napoca

Zece ecografe performante au ajuns, anul trecut, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. 

Trei dintre acestea funcționează în Secțiile Clinice Endocrinologie, Nefrologie și Obstetrică-Ginecologie I. Valoarea totală a celor trei echipamente se ridică la 350.000 lei, iar fondurile au fost alocate de către Ministerul Sănătății și de către Consiliul Județean.

„Ecograful destinat examinărilor endocrinologice oferă posibilitatea realizării elastografiei (măsurarea densității unui țesut) — considerată în prezent o examinare de rutină în ecografia tiroidiană şi mamară – crescând astfel precizia diagnostică a naturii benigne/ maligne a nodulilor tiroidieni. Echipamentul ecografic destinat Secției Clinice Nefrologie se utilizează în diagnosticul diferențial al insuficienței renale acute, insuficienței renale cronice, nefropatiile obstructive, stenoza de arteră renală, pericardita uremică, dar și pentru abord vascular. Ecograful care va funcționa în Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie I va suplimenta ecografele existente în ambulatoriile de specialitate, pentru reducerea timpilor de așteptare și examinare și, nu în ultimul rând, pentru calitatea diagnosticului. Ecografia completează examenul clinic, aducând informații suplimentare necesare diagnosticului, pentru o paletă largă de afecțiuni”, susțin reprezentanții Spitalului Județean de Urgență.

Începând cu anul 2015, un număr de 20 ecografe performante, cu o valoare totală aproape 4 milioane de lei, au sosit în spitalul clujean, asigurând investigații ecografice pentru o vastă gamă de patologii (de la ecografii oculare până la investigații ecografice pentru pacienții de terapie intensivă).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza