Ziua Naţională fără Tutun, celebrată printr-o campanie anti-fumat

Ziua Naţională fără Tutun, celebrată printr-o campanie anti-fumat
Ziua Naţională fără Tutun, sărbătorită în data de 19 noiembrie, va fi marcată în acest an printr-o campanie organizată sub sloganul „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!”.

Acţiunea se va desfăşura pe parcursul a opt zile, din 23 până în 30 noiembrie, timp în care vor avea loc discuţii interactive în şcoli, distribuirea de pliante informative, precum şi activităţi de prezentare a campaniei în şedinţele lunare ale medicilor de familie şi ale asistenţilor comunitari din judeţ.

Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creşterea numărului de persoane care decid să renunţe la fumat, respectiv prezentarea unor măsuri de protecţie faţă de expunerea la fumul de tutun. 

Potrivit Societăţii Române de Pneumologie, în România se fumează zilnic peste cinci milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători. Totodată, studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Printre numeroasele avantaje ale renunțării la fumat se numără creșterea speranței de viață, scăderea riscului producerii unui infarct miocardic, scăderea riscului formării unei tumori cancerigene, dezvoltarea unui mod de viață mult mai sănătos şi economisirea unor sume substanţiale de bani.

Comenteaza