Sancțiuni mai dure pentru vitezomani. Ce riscă cei care încalcă limita cu peste 100 de km/h

Sancțiuni mai dure pentru vitezomani. Ce riscă cei care încalcă limita cu peste 100 de km/h

Șoferii surprinși de radar cu mai mult de 100 km/h peste viteza maximă admisă vor primi sancțiuni mai aspre decât până acum, care pot ajunge până la confiscarea mașinii.

Senatul a adoptat pe 20 martie un proiect legislativ ce are care modifică OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și care îi va determina pe vitezomani să apese brusc pe frână. Iată de ce:

Proiectul care urmează să ajungă în Camera Deputaților stipulează că depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h se sancţionează cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 6 luni, mai precis 180 de zile şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte similare.

În plus, depăşirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, se sancţionează complementar cu reţinerea certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculul pe o perioadă de 6 luni.

De asemenea, dacă mașina căreia i s-a ridicat talonul pentru viteză este surprinsă în trafic până la expirarea pedepsei, este conficată și vândută de stat.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect. Pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ trebuie să treacă și de Camera Deputaților.

Comenteaza