Se caută constructor pentru Tetarom V - infrastructură de acces. Contract de 34 de milioane de lei

Se caută constructor pentru Tetarom V -  infrastructură de acces. Contract de 34 de milioane de lei

Consiliul Judeţean (CJ) a lansat licitaţia publică privind lucrările de execuție pentru obiectivul de investiție „Parc Industrial Tetarom V – infrastructură de acces”, situat în comuna Luna, din județul Cluj. Contractul este în valoare de 34 milioane de lei, din fonduri bugetare.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 19 octombrie, componenta tehnică contează 65%, iar cea financiară, 30%. Durata contractului de lucrări este de 88 de luni din care execuţia lucrărilor, maximum 16 luni de la data emiterii ordinului de incepere. Al cincilea parc industrial Tetarom va fi realizat în zona Luna - zona Câmpia Turzii, pe un teren de 115 ha.

Având în vedere amploarea investiției, vor fi realizate conexiuni la cele mai importante două artere rutiere care străbat zona, respectiv Drumul Național 15 și Autostrada Transilvania (A3) - Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. Astfel, pe lângă calea de acces de 1,92 km care asigură legătura DN 15 la A3, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș, de 151 m, cu o lățime de 13 m.

Pentru realizarea acestor lucrări plenul CJ Cluj a aprobat alocarea unui buget multianual în valoare totală de 48 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, defalcat pe o perioadă de trei ani, după cum urmează: în acest an, minimum 2 milioane de lei, în 2021, minimum 15 milioane, iar în ultimul an, diferența până la valoarea obiectivului de investiții. Parcul Industrial Tetarom V este realizat printr-o asociere între CJ Cluj, Câmpia Turzii și comuna Luna.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului a fost luată ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă și a dorinței CJ de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii precum și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

Obiectivele urmărite de CJ prin edificarea Tetarom V, respectiv stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, vor contribui esențial la transformarea acestei părți a județului într-un important pol de creștere.

Comenteaza